Bakgrunden till Barfotabarn

"GENOM BARFOTABARN VILL JAG GE BARN OCH UNGDOMAR MÖJLIGHETEN ATT FÅ UPPLEVA EN TRYGGARE VARDAG, TRYGGHETEN AV ATT KUNNA VARA BARFOTA PÅ GRÄSMATTORNA."

Vad är BARFOTABARN?

Barfotabarn är en ideell förening som bildades 2016. Vi vill att alla barn ska få möjligheten att vara barfota på sommarloven och vår strävan är att skapa en tryggare och bättre vardag för alla barn och ungdomar.

Varför startades BARFOTABARN?

Jag som startat projektet BARFOTABARN heter Linnea Claesdotter. Jag är uppvuxen på gården Stjärntorp och jag vet att gräsmattorna runt husen är perfekt att springa barfota på. Jag har själv gjort det under många somrar.

När jag var liten gick min pappa bort, så jag vet också hur det kan vara att växa upp med en ensamstående förälder. 2011 gick min mamma olyckligt bort i cancer och sedan dess är det jag och min bror som äger gården Stjärntorp. Min mamma tyckte alltid om när gården var full med liv och det var när hon gick bort som en idé om BARFOTABARN började gro.

Jag har upplevt svåra och jobbiga situationer i mitt liv. Jag vet hur det känns. Jag vet hur det känns att inte känna sig trygg, att förlora den som står en närmast och att förlora hoppet. Genom BARFOTABARN vill jag ge barn och ungdomar en möjlighet att få uppleva en tryggare vardag, tryggheten av att kunna vara barfota på gräsmattorna.


Barn som växer upp med begränsad ekonomi

Sedan 1990-talet har antalet barn som lever i familjer med låg inkomststandard minskat. Däremot har klyftan mellan de familjer som har mycket och de familjer som har lite tyvärr blivit större.

Många familjer lever fortfarande under ekonomiska förhållanden där det är svårt att få ihop vardagen. De familjer som har det svårast ekonomiskt består allt oftare av en ensamstående förälder med barn. Det är de här familjerna som BARFOTABARN vill hjälpa med lite extra energi i vardagen.
Styrelse och stadgar

Vår styrelse består idag av:

Linnea Ivarsson Claesdotter, ordförande
Erik Ivarsson Sandberg, kassör
Boel Johnson, styrelseladmot
Karin Wallentinsson, styrelseladmot
Madelene Spencer, styrelseladmot

Barfotabarns stadgar ♣